Εκθέσεις-Events

SHARE THIS

O AKTO συσχετίζει άμεσα την καλλιτεχνική έκφραση με την πολιτιστική προσφορά, οργανώνει σημαντικές εκθέσεις και δίνοντας το παρόν υποστηρίζει και συμμετέχει στα μεγαλύτερα γεγονότα τέχνης & design στην Ελλάδα.

Ο Viktor Koen στον ΑΚΤΟ Θεσσαλονίκης

Τετραήμερο Masterclass σε Illustrator Specialists και διάλεξη του Viktor Koen, πραγματοποιήθηκε στον ΑΚΤΟ Θεσσαλονίκης, με αφορμή την ατομική έκθεση του διάσημου εικονογράφου, με τίτλο "Μαύρα Παράξενα Παιγνίδια" .

Δείτε περισσότερα

O ΑΚΤΟ στην 1η Πανελλήνια Συνάντηση Διακοσμητών

Με θέμα "Όλοι μαζί αλλάζουμε τα δεδομένα", πραγματοποιήθηκε η 1η Πανελλήνια συνάντηση διακοσμητών (16 - 18/03) στο Βόλο, με τη συμμετοχή εκατοντάδων διακοσμητών από ολόκληρη την Ελλάδα. Το συνέδριο διοργανώθηκε με πρωτοβουλία της Ένωσης Διακοσμητών Κεντρικής Ελλάδος, και οι ομιλίες είχαν κεντρικό άξονα τις σπουδές και το επάγγελμα του Διακοσμητή στη χώρα μας σήμερα.

Δυναμική η παρουσία του ΑΚΤΟ, που εκπροσωπήθηκε από 80 σπουδαστές του προγράμματος Interior Architecture. Στη θεματική ενότητα με τίτλο "Και τώρα τι κάνουμε; Από τη σχολή στο επάγγελμα", οι τελειόφοιτοι & απόφοιτοι του κολεγίου Φίλιππος Κλαδούχος, Χριστίνα Λέγγερη, Ιωάννα Οικονόμου, Ανδρέας Πετράς και Ιωάννα Σιβίτη, κέρδισαν τις εντυπώσεις με τις εισηγήσεις τους. Τους σπουδαστές συνόδευσε η καθηγήτρια Αντωνία Κονδύλη (αρχιτέκτων), η οποία μίλησε στην ίδια ενότητα για το "σημαντικό πέρασμα" από τα θρανία στον επαγγελματικό χώρο.

Δείτε περισσότερα στο www.panhellenicidmeeting.gr

Masterclass από τον Alex Orrelle

Ο ΑΚΤΟ, στο πλαίσιο των πολιτιστικών δραστηριοτήτων του, οργάνωσε -σε συνεργασία με την πρεσβεία του Ισραήλ- Masterclass με τον διεθνώς βραβευμένο σκηνοθέτη και animator Alex Orrelle (28/03, Αμφιθέατρο ΑΚΤΟ).

Δείτε περισσότερα

O AKTO στο "Made in Thesaloniki"

O ΑΚΤΟ συμμετέχει με δύο εκθέσεις στις εκδηλώσεις "Made in Thessaloniki", που οργανώνονται με αφορμή τα 100 χρόνια από την απελευθέρωση της πόλης:

"100 χρόνια Θεσσαλονίκη" Διαφημιστική καμπάνια για τον εορτασμό της μεγάλης επετείου από το Γ' έτος Γραφιστικής.

"T for Thessaloniki" T-shirts με έξυπνα slogans σχεδιασμένα από τελειόφοιτους Γραφίστες.

Εγκαίνια: Σάββατο 3/3 | ώρα 20:30 Αγιορείτικη Εστία (Νεοκλασικό Νεδέλκου) - Εγναντίας 109, Θεσσαλονίκη Διάρκεια έκθεσης: 2-16 Μαρτίου

Δείτε το αναλυτικό πρόγραμμα

"3 Installations" Έκθεση σπουδαστών μεταπτυχιακού προγράμματος Master of Arts in Design

Οι σπουδαστές του μεταπτυχιακού προγράμματος Master of Arts in Design | ΑΚΤΟ - Middlesex University παρουσιάζουν την έκθεση "3 Installations" μεταμορφώνοντας δημιουργικά την ΑΚΤΟ Gallery (Ευελπίδων 11Α, Πεδίον Άρεως).

Στην έκθεση παρουσιάζονται οι εγκαταστάσεις "Safe net", "The Cube" και "In Trash we Trust". Και τα τρία έργα εμπνέονται από την Τεχνολογία και τον τρόπο με τον οποίο αυτή επηρεάζει την αισθητική, το σχεδιασμό, την κοινωνία και το σύγχρονο πολιτισμό, ενώ ταυτόχρονα, σχολιάζουν τη διαμόρφωση του σύγχρονου αστικού πεδίου.

Οι τρεις εγκαταστάσεις προέκυψαν στο πλαίσιο του project "Τεχνολογία στο Σχεδιασμό". Με σημείο αναφοράς τις τεχνολογικές δυνατότητες που προσφέρονται σήμερα, οι νέοι δημιουργοί χρησιμοποιούν την καλλιτεχνική έκφραση για να θίξουν ζητήματα όπως οι ανθρώπινες αξίες, η κοινωνικότητα ή το περιβάλλον… εξερευνώντας σε βάθος θέματα, που αγγίζουν τη φιλοσοφία και τη χρήση της τεχνολογίας του σχεδιασμού σαν μέσο δημιουργίας.

Συμμετέχουν οι: Αργύρης Αμερικάνος, Σοφία Gaafar, Μάνος Δημητριάδης, Ηλίας Ελ Νταούντ, Αγγελική Καρέλη, Νίκος Μανιτάρης, Αδριανή Παπαμανώλη, Μαρία Ρήγα, Κωνσταντίνος Σπύρου, Μικέλα Τσόντζου, Ιωάννης Χατζημιχάλης.

Curator: Αναστασία Δημητρά

Διάρκεια έκθεσης: 06/02 - 06/03 Ώρες λειτουργίας | 10:00 - 20:00 (καθημερινά, εκτός Σαββάτου & Κυριακής)

Aniμasyroς Οpen House σε Αθήνα & Θεσσαλονίκη

Μετά τον καθιερωμένο Σεπτέμβρη στην Ερμούπολη, το διεθνές φεστιβάλ κινουμένων σχεδίων aniμasyroς αποφάσισε να ταξιδέψει σε Αθήνα και Θεσσαλονίκη.

Με συντροφιά την COSMOTE (μέγας χορηγός aniμasyroς 4.0) πήρε μαζί τις ταινίες του, τους βραβευμένους σκηνοθέτες, τους συνεργάτες και τους καλεσμένους του και οργάνωσε δύο μεγάλα events με πρωταγωνιστή τι άλλο… το animation!

O ΑΚΤΟ, χορηγός της διοργάνωσης, φιλοξένησε στις εγκαταστάσεις του τα δύο "Aniμasyroς Οpen Ηouse" στις 17/12/11 (Αθήνα) και στις 28/01/12 (Θεσσαλονίκη). Με non-stop προβολές, πολλές ταινίες, διαλέξεις, παρουσιάσεις και mini σεμινάρια animation από τους ίδιους τους δημιουργούς, οι δύο μαραθώνιοι-tribute στην τέχνη του animation κέρδισαν τις εντυπώσεις του κοινού.

Μοναδική εμπειρία για τους παρευρισκόμενους ήταν επίσης, η live σύνδεση για συζήτηση -μέσω Skype- με το Hollywood και τον μάγο της Pixar, Jim Capobianco (Lion King, UP, Wall-E, Ρατατούης) αλλά και με την Γερμανία και τον πολυβραβευμένο δημιουργό David Buob (Das Haus).Η διασκέδαση δεν θα μπορούσε να λείπει, οπότε και τα δύο "Aniμasyroς Οpen Ηouse" έκλεισαν με party!

Δείτε περισσότερα στο www.animasyros.gr

Ομιλίες με θέμα τον Δημόσιο Χώρο οργάνωσε το ΖΕΟΝ στον ΑΚΤΟ

Στα πλαίσια της δράσης ΔΗΜΟΣΙΟΣ ΧΩΡΟΣ, που οργάνωσε το ΖΕΟΝ, ο ΑΚΤΟ φιλοξένησε στο αμφιθέατρο της σχολής (18/01/2012) συζήτηση για τη χρήση του δημόσιου χώρου, με έμφαση στην κατάσταση που επικρατεί στο κέντρο της Αθήνας.

Συμμετείχαν ως ομιλητές οι: Μαριλένα Κοσκινά (αρχιτέκτων ΖΕΟΝ), Εύη Σύρου (ψυχολόγος), Δημήτρης Παπαλεξόπουλος (καθηγητής ΕΜΠ), Κατερίνα Κοσκινά (πρόεδρος Μουσείου Σύγχρονης Τέχνης Θεσσαλονίκης), Θωμάς Γραβάνης (αρχιτέκτων, σχεδιαστής φωτισμού), Άννα Ζαρίφη (δημοσιογράφος), Ανδρέας Βαρελάς (αντιδήμαρχος Αθηνών, υπεύθυνος σε θέματα καθαριότητας), Αγγελική Αντωνοπούλου (αντιδήμαρχος Αθηνών, υπεύθυνη αναπλάσεων πόλης).

Ακολούθησε διάλογος με το κοινό στον οποίο συμμετείχαν αρκετοί σπουδαστές και καθηγητές του ΑΚΤΟ.

Οι ομιλίες πραγματοποιήθηκαν στα πλαίσια της δράσης και της έκθεσης φωτογραφίας που οργάνωσε το ZEON (www.zeon.gr) με στόχο να καταγραφούν και ν' αναλυθούν μερικά από τα καθημερινά ζητήματα χρήσης του δημόσιου χώρου στις πόλεις και στις σύγχρονες συνθήκες ζωής. Ζητήματα τα οποία αναφέρονται επίσης σε σύγχρονα πολιτικά, οικονομικά, πολιτισμικά και κοινωνικά θέματα.

Masterclass από τον Victor Koen

Ο διεθνούς φήμης εικονογράφος-εικονοποιός Viktor Koen κέρδισε τις εντυπώσεις όσων συμμετείχαν στο masterclass, που διοργάνωσε το Ελληνικό Κέντρο Φωτογραφίας και ο ΑΚΤΟ στα πλαίσια του Athens Photo Festival.

Οι 15 συμμετέχοντες - καλλιτέχνες επιλέχθηκαν από τον ίδιο τον εισηγητή, κατόπιν επίδειξης portfolio.

Στο τριήμερο workshop (25-27/11/2011) αναπτύχθηκαν τεχνικές που αφορούν στην ψηφιακή φωτογραφία και την επεξεργασία της και δόθηκε έμφαση στη μίξη εικόνων για τη δημιουργία οπτικών συνθέσεων.

Ο Viktor Koen θεωρείται ένας από τους σημαντικότερους σύγχρονους εικονογράφους. Τα τελευταία χρόνια ζει και εργάζεται στη Νέα Υόρκη, δημιουργώντας εικόνες-εξώφυλλα για μερικά από τα μεγαλύτερα περιοδικά και εφημερίδες, όπως: Time, Newsweek, NYTimes, Penguin, Random House κ.ά., ενώ παράλληλα διδάσκει στο Parsons School of Design και στο School of Visual Arts.

Σύντομα θα ανακοινωθεί η οργάνωση αντίστοιχου masterclass στον ΑΚΤΟ Θεσσαλονίκης κατά τη διάρκεια του 2012.

ECOWEEK / Ο ΑΚΤΟ υποστηρίζει & φιλοξενεί την ECOWEEK 2011

Φέτος, για μια ακόμα χρονιά η ECOWEEK από 12 έως 18 Δεκεμβρίου συγκέντρωσε τους καλύτερους σε οικολογική σκέψη αρχιτέκτονες, σχεδιαστές, αρχιτέκτονες τοπίου, νέους επαγγελματίες και μεταπτυχιακούς φοιτητές, σε μια εβδομάδα δημιουργικής σκέψης, συνεργασίας, διαλόγου, διαπολιτισμικών ανταλλαγών και δικτύωσης.

Η ECOWEEK είναι μια μεγάλη ευκαιρία για τους νέους επαγγελματίες να μάθουν για «πράσινα» κτίρια, να ακούσουν και να συναντήσουν τους καλύτερους αρχιτέκτονες στον τομέα, να μάθουν από τους καλύτερους μηχανικούς και ειδικούς του τομέα, να εκπαιδευτούν και να αποκτήσουν εμπειρία στο πώς να σκέφτονται και να σχεδιάζουν «πράσινα».

Ο ΑΚΤΟ, στα πλαίσια ευρύτερης συνεργασίας με την ΕCOWEEK, φιλοξένησε τα εργαστήρια "πράσινου" σχεδιασμού με αρχιτέκτονες, σχεδιαστές, αρχιτέκτονες τοπίου και μηχανικούς.

Τα εργαστήρια της ECOWEEK 2011, πραγματοποιήθηκαν στo κτίριο του ΑΚΤΟ επί της οδού Κραναού 3, και περιλάμβαναν οικολογικές παρεμβάσεις και προτάσεις αρχιτεκτονικής τοπίου μέσα στην Αθήνα, σε συνεργασία με τον Δήμο Αθηναίων.

PHOTOSTORIES: «Πώς μια φωτογραφία περιγράφει μια διαφημιστική ιστορία…»

Ο AKTO διοργάνωσε την Πέμπτη 24/11, εκδήλωση αφιερωμένη αποκλειστικά στην τέχνη της διαφημιστικής φωτογραφίας, με τίτλο PHOTOSTORIES: «Πώς μία φωτογραφία περιγράφει μια διαφημιστική ιστορία…».

Δείτε περισσότερα εδώ

Opening Νέου Campus στη Θεσσαλονίκη

Σε ένα opening party με εικαστικά δρώμενα, πολύ μουσική και χαρούμενη ατμόσφαιρα γιόρτασε την έναρξη της νέας ακαδημαϊκής χρονιάς ο ΑΚΤΟ, την Τρίτη 11 Οκτωβρίου 2011, στις νέες του εγκαταστάσεις 26ης Οκτωβρίου 38-40 και Ανδ. Γεωργίου στη Θεσσαλονίκη.

Δείτε το Video της εκδήλωσης

Οι υπεύθυνοι του κολλεγίου υποδέχτηκαν σπουδαστές και καθηγητές καθώς και γνωστούς εκπροσώπους των τεχνών, της ακαδημαϊκής κοινότητας και των ΜΜΕ της Θεσσαλονίκης σε μια ξεχωριστή βραδιά.

Χορηγός της εκδήλωσης ήταν η Amstel και χορηγοί επικοινωνίας το Star Channel, το Star.gr, το ράδιο Θεσσαλονίκη, το περιοδικό Biscotto και το mycampus.gr. Η εκδήλωση καλύφθηκε και προβάλλεται από το Livemedia.gr το πρώτο ελληνικό διαδικτυακό κανάλι.

Ο ΑΚΤΟ Χορηγός στο Animasyros

Anima1Ο ΑΚΤΟ υποστήριξε φέτος ως χορηγός τη διοργάνωση του τέταρτου Διεθνούς Φεστιβάλ & Φόρουμ Κινουμένων Σχεδίων "Animasyros", συμμετέχοντας με την προβολή ταινιών σπουδαστών του από το πρόγραμμα 3D Animation & Multimedia Productions. Επί τέσσερις μέρες προβλήθηκαν ταινίες, βραβεύτηκαν συμμετοχές και πραγματοποιήθηκαν εργαστήρια για μαθητές. Περισσότερα, στο www.animasyros.gr

Ο Enric Jardí στον ΑΚΤΟ

Enric JardíΟ Enric Jardí γεννήθηκε στα μέσα της δεκαετίας του 60 στη Βαρκελώνη και σπούδασε γραφιστική στην Elisava (όπου και δίδαξε αργότερα). Τα τελευταία τριάντα περίπου χρόνια εργάζεται ανελλιπώς στο χώρο της οπτικής επικοινωνίας. Εκτός από τη δουλειά που παράγει το προσωπικό του studio, η παράλληλη δραστηριότητά του είναι αξιοθαύμαστη. Το 1991 ιδρύει την τυπογραφική ομάδα Type-Ø-Tones. Διδάσκει στο πτυχίο Μaster's του Ramon Llull University, ενώ είναι και διευθυντής του τμήματος Μaster on Advanced Typography της Ακαδημίας Eina. Επιπλέον για μία τετραετία (2005-2009) διατελεί και πρόεδρος του Art Directors & Graphic designers Association (ADG-FAD).

 

Στη διάρκεια της μέχρι τώρα πορείας του, έχει συγγράψει βιβλία, έχει βραβευθεί επανειλημμένα για το έργο του και οι διαλέξεις του έχουν εμπνεύσει χιλιάδες δημιουργούς (και όχι μόνο) σε διεθνές επίπεδο.

 

 

Προσκεκλημένος του AKTO, μίλησε στο αμφιθέατρο του κολλεγίου για να εμπνεύσει και τους Έλληνες συναδέλφους του. Τίτλος της ομιλίας του ήταν "What I did", με υπότιτλο "And what I didn't. And what's important. And what's not" (Τι έκανα - Και τι δεν έκανα. Τι είναι σημαντικό - Και τι όχι).

 

Μετά την παρουσίασή του, ο Enric Jardí συνομίλησε με νέους δημιουργούς, αποφοίτους του ΑΚΤΟ, σχολιάζοντας τη δουλειά τους και μεταφέροντας την πολύτιμη γνώση κι εμπειρία του.

 

Η εκδήλωση πραγματοποιήθηκε την Πέμπτη 7 Ιουλίου και ώρα 19:00 στο νέο campus του ΑΚΤΟ (Ευελπίδων 11Α).

Με τη συνεργασία του +design

Fashion Show 2011

  • 1
  • 2Σ' ένα εντυπωσιακό fashion show, που πραγματοποιήθηκε την Πέμπτη 30 Ιουνίου, και ώρα 21:00, στο Ίδρυμα Μιχάλη Κακογιάννη (Πειραιώς 206, Ταύρος) οι σπουδαστές Fashion Design του ΑΚΤΟ παρουσίασαν τις εμπνευσμένες δημιουργίες τους.

Κατά τη διάρκεια του show παρουσιάστηκαν 2 θεματικές ενότητες:

Η πρώτη, με θέμα "Extreme Combinations", περιελάμβανε ρούχα και σύνολα εμπνευσμένα από την έννοια των αντιθέσεων. Είναι γεγονός ότι η ανθρώπινη ύπαρξη ισορροπεί σ' έναν κόσμο βασισμένο κυρίως σε αντίθετες έννοιες: Βόρειος - Νότιος Πόλος, Εντός - Εκτός, Τάξη - Αταξία, Φως - Σκιά, Ήχος - Σιωπή. Οι σπουδαστές μελέτησαν τους αντίθετους όρους Ωραίο - Άσχημο, Αρσενικό - Θηλυκό, Καλό - Κακό, Λευκό - Μαύρο, δίνοντας έμφαση στη σχέση ανάμεσα σε τεχνολογικό & χειροποίητο, φυσικό & τεχνητό, digital & αναλογικό. Η διαδρομή που ακολούθησαν στον κόσμο των αντιθέσεων, απετέλεσε την πηγή έμπνευσής τους και εντυπωσίασαν το κοινό με τις δημιουργίες τους.

Στη δεύτερη θεματική ενότητα οι τελειόφοιτοι του προγράμματος BA (Hons) Degree in Fashion Design | AKTO - Middlesex University παρουσίασαν ο καθένας την προσωπική του collection η οποία αποτελεί και την υλοποίηση της διπλωματικής του εργασίας. Πρωτότυπο design, άψογη τεχνική, μοναδικούς συνδυασμούς υφασμάτων & υλικών και δυναμικές στυλιστικές παρεμβάσεις είχαν την ευκαιρία να απολαύσουν όσοι παρακολουθήσαν το show των νέων δημιουργών.

Brands the Antidote to Crisis

mcdonaldΟ ΑΚΤΟ σε συνεργασία με τον Εκδοτικό Οργανισμό Direction Α.Ε., οργάνωσαν με μεγάλη επιτυχία την 22η Ιουνίου του 2011, το πιο επίκαιρο και ενδιαφέρον work shop της χρονιάς με θέμα «Επώνυμα Προϊόντα, το αντίδοτο στην κρίση».

Ομιλητής του work shop ήταν ο διεθνούς φήμης Guru του Μάρκετινγκ Καθηγητής Malcolm McDonald.

Η Ημερίδα τέλεσε υπό την Αιγίδα, της ΕΣΒΕΠ (Ελληνικός Σύνδεσμος Βιομηχανιών Επωνύμων Προϊόντων), του ΣΔΕ (Σύνδεσμος Διαφημιζομένων Ελλάδος), του ΕΙΜ (Ελληνικό Ινστιτούτο Marketing) και της ΕΕΔΕ (Ελληνική Εταιρία Διοικήσεως Επιχειρήσεων).

Σύμφωνα με τον καθηγητή Malcolm McDonald, σήμερα στην άκρως παγκοσμιοποιημένη αγορά των ευκαιριών αλλά και των πολλαπλών απειλών και προβλημάτων τα επώνυμα προϊόντα μπορεί να αποτελέσουν ασπίδα προστασίας των αρνητικών επιπτώσεων μια οικονομικής κρίσης και ύφεσης. H φιλοσοφία και πρακτική Brand Μάρκετινγκ που ταυτίζεται διαρκώς με το μεταβαλλόμενο περιβάλλον της αγοράς βοηθάει τις επιχειρήσεις κάτω από μια νέα προσέγγιση να υπερασπισθούν και να διατηρήσουν την κερδοφορία τους στην αγορά, με τα ήδη υπάρχοντα επώνυμα προϊόντα τους.

Ο ΑΚΤΟ επιλέγει πάντοτε επίκαιρα και καυτά θέματα με κορυφαίους διεθνείς ομιλητές, χρησιμοποιώντας την interactive μορφή των συνεδρίων.

Σύντομα ο ΑΚΤΟ θα ανακοινώσει και νέα Master Classes για τo 2011-12 με διεθνούς φήμης προσωπικότητες απο το χώρο του Marketing.

ΑΚΤΟ + ΔΑΝΑΟΣ | "Mon Afrique, Μon Monde"

  • danaos1
  • danaos2

Ημερίδα με θέμα "Η εικόνα στο ανθρωπιστικό κίνημα" οργάνωσε ο ΑΚΤΟ, στο πλαίσιο της συνεργασίας του με τον κινηματογράφο ΔΑΝΑΟ, για την κινηματογραφική περίοδο 2010-2011. Ντοκιμαντέρ & φωτογραφίες πλαισίωσαν τις ομιλίες για το ρόλο του φωτορεπορτάζ και τη δύναμη της εικόνας στα ΜΜΕ.

Εισηγητές: Αννέτα Παπαθανασίου (Σκηνοθέτης - Ηθοποιός), Λεωνίδας Βατικιώτης (Δημοσιογράφος), Νικήτας Κανάκης (Πρόεδρος της ΜΚΟ Γιατροί του Κόσμου - Παιδοδοντίατρος), Άλκης Ξανθάκης (Ιστορικός Φωτογραφίας - Διευθυντής Προγράμματος Φωτογραφίας ΑΚΤΟ). Η ημερίδα οργανώθηκε με αφορμή την έκθεση "Mon Afrique, Μon Monde", του Γιάννη Γιαννακόπουλου (φωτοειδησεογράφου & καθηγητή στον ΑΚΤΟ) που φιλοξενείται στο φουαγιέ του ΔΑΝΑΟΥ και τελεί υπό την αιγίδα των Γιατρών του Κόσμου.

Ο Γ.Γ. συμμετέχοντας σε ανθρωπιστικές αποστολές των Γιατρών του Κόσμου, προσκαλεί το κοινό σε ένα οδοιπορικό σε χωριά της Ουγκάντας και της Τανζανίας, όπου ο φακός του αποτύπωσε -με ευαισθησία και ρεαλισμό- εικόνες της καθημερινής ζωής, χαμόγελα και ματιές παιδιών / κατοίκων της Γηραιάς Ηπείρου.

ΒΑΖΑΑR για τα Παιδικά Χωριά SOS - Συγκέντρωση φαρμάκων για τους ΓΙΑΤΡΟΥΣ ΤΟΥ ΚΟΣΜΟΥ

bazaar11Για 2η συνεχή χρονιά σπουδαστές του ΑΚΤΟ οργανώνουν BAZAAR με σκοπό την υποστήριξη των ΠΑΙΔΙΚΩΝ ΧΩΡΙΩΝ SOS την Παρασκευή 14 & το Σάββατο 15 Απριλίου στο κτιριακό συγκρότημα του ΑΚΤΟ στου Ψυρρή (Κραναού 3).

Οι νέοι δημιουργοί από τον χώρο του Interior, Product, Graphic Design & Photography ενώνουν τις δημιουργικές τους ικανότητες και σας παρουσιάζουν χρηστικά και διακοσμητικά αντικείμενα, γλυπτά, εικαστικές δημιουργίες, μοναδικά κοσμήματα, παραδοσιακά γλυκά και πολλές εκπλήξεις, σε μια γιορτή που ετοίμασαν με φροντίδα και αγάπη.

Παράλληλα, ανταποκρινόμενοι στην επείγουσα έκκληση των ΓΙΑΤΡΩΝ ΤΟΥ ΚΟΣΜΟΥ για φάρμακα πρώτης ανάγκης, ξεκίνησαν την συγκέντρωση φαρμάκων και σας ζητούν να συμμετάσχετε στη συγκεκριμένη ενέργεια, φέρνοντας κατά την διάρκεια του BAZAAR φάρμακα που δεν σας χρειάζονται και δεν έχουν λήξει. Η υποστήριξή σας είναι πολύτιμη για την προσπάθειά τους.

Ο ΑΚΤΟ χορηγός στα ΕΒΓΕ 2011

Η ΤΕΛΕΤΗ ΑΠΟΝΟΜΗΣ ΣΑΒΒΑΤΟ 16 ΑΠΡΙΛΙΟΥ ΣΤΟ ΚΕΝΤΡΟ ΤΕΧΝΩΝ ΧΑΛΑΝΔΡΙΟΥ

Ως υποστηρικτής θεσμών που έχουν στόχο την προβολή και την ανάδειξη της ελληνικής δημιουργικότητας, ο ΑΚΤΟ είναι χορηγός στα Ελληνικά Βραβεία Γραφιστικής και Εικονογράφησης 2011, που διοργανώνουν το περιοδικό +design και η graphopress, υπό την αιγίδα της Icograda (the International Council of Graphic Design Associations) και την ΕΓΕ (Ένωση Γραφιστών Ελλάδος). Η τελετή απονομής θα πραγματοποιηθεί στην Αθήνα το Σάββατο 16 Απριλίου στο Κέντρο Τεχνών Χαλανδρίου.

Μέσα απο την ιστοσελίδα των ΕΒΓΕ (http://www.ebge.gr) οι επισκέπτες μπορούν τόσο να ενημερωθούν για την Τελετή Απονομής και το πάρτυ που θα ακολουθήσει στο club BIOS, όσο και να προχωρήσουν στην κράτηση και αγορά της θέσης τους μέσω του online συστήματος αγοράς εισιτηρίων (http://www.designerstribe.com)

Εικαστική έκθεση του Νίκου Κούνδουρου | ΕΙΚΟΝΕΣ ΓΙΑ ΜΙΑ ΠΑΤΡΙΔΑ

  • koundouros1
  • koundouros2
  • koundouros3

Γιορτάζοντας φέτος την επέτειο των 40 χρόνων από την ίδρυσή του, ο ΑΚΤΟ διοργανώνει σειρά πολιτιστικών και εκπαιδευτικών εκδηλώσεων. Την έναρξη των εκδηλώσεων σηματοδότησαν τα εγκαίνια της εικαστικής έκθεσης ενός μεγάλου δημιουργού, του σκηνοθέτη Νίκου Κούνδουρου, που πραγματοποιήθηκαν την Τρίτη 1η Μαρτίου, στο νέο εκθεσιακό χώρο του ΑΚΤΟ (Ευελπίδων 11Α). Ο Ν. Κ. παρουσίασε για πρώτη φορά στο ευρύ κοινό την άγνωστη ζωγραφική του δραστηριότητα. Η εικαστική έκθεση του βραβευμένου Έλληνα σκηνοθέτη περιελάμβανε φωτογραφίες, αφίσες και σκηνικά, που φιλοτέχνησε για το θέατρο & τον κινηματογράφο, και κυρίως ζωγραφικά και χαρακτικά του έργα, σε επιμέλεια Μάνου Στεφανίδη (στη φωτό με τον Νίκο Κούνδουρο και τον Δημήτρη Τσίρκα, Διευθύνοντα Σύμβουλο ΑΚΤΟ). Στην έκθεση, που πλαισιώθηκε από παράλληλες εκδηλώσεις και προβολές ταινιών του Νίκου Κούνδουρου, έδωσαν το παρόν σημαντικές προσωπικότητες από τον χώρο του πολιτισμού, της εκπαίδευσης, των ΜΜΕ, φίλοι, συνεργάτες, σπουδαστές και απόφοιτοι του ΑΚΤΟ (δείτε φωτογραφικό υλικό, video & δημοσιεύματα τύπου της έκθεσης).

Open Day

opendayΣτο αμφιθέατρο του νέου του campus υποδέχτηκε ο ΑΚΤΟ όσους δήλωσαν συμμετοχή στο πρώτο, για το 2011, Open Day που οργανώθηκε την Πέμπτη 10 Φεβρουαρίου. Στη συνάντηση συμμετείχαν 140 μαθητές λυκείου, απόφοιτοι ΑΕΙ / ΤΕΙ και νέοι επαγγελματίες. Δυναμική και πολυπληθής ήταν η παρουσία των Εκπαιδευτηρίων Κωστέα-Γείτονα και Ζηρίδη, καθώς και της Ελληνογερμανικής Αγωγής. Κατά τη διάρκεια του Open Day, οι επισκέπτες ξεναγήθηκαν στις αίθουσες και στα εργαστήρια του κολεγίου, και μέσα από τις παρουσιάσεις του ακαδημαϊκού προσωπικού του ΑΚΤΟ, είχαν την ευκαιρία να ενημερωθούν για τα εννέα προπτυχιακά προγράμματα σπουδών που προσφέρονται με την επικύρωση του Middlesex University. Το επόμενο Open Day θα πραγματοποιηθεί την Τρίτη 7 Απριλίου. Περισσότερες πληροφορίες.

Συμμετοχή στο Design Lab@Thessaloniki

designlab_thessΜετά τις δυο επιτυχημένες διοργανώσεις στην Αθήνα (2009 & 2010), το Design Lab επέκτεινε τις δραστηριότητές του στη Βόρειο Ελλάδα. Το Design Lab@Thessaloniki, φιλοξενήθηκε στις 26 & 27/02, στο λιμάνι της Θεσσαλονίκης (Αποθήκη Γ', 1η προβλήτα) δίνοντας την ευκαιρία σε αρχιτέκτονες, διακοσμητές και κατασκευαστές να έρθουν σ' επαφή με τις τελευταίες τάσεις του design. Οι τελειόφοιτοι του προγράμματος Interior Architecture, του ΑΚΤΟ Θεσσαλονίκης, έδωσαν το παρόν στη διοργάνωση, παρουσιάζοντας 16 εντυπωσιακά panels, με μελέτες - προτάσεις επαναδιαμόρφωσης υπάρχοντος κτιρίου σε βιβλιοπωλείο. Το σκεπτικό και τον τρόπο με τον οποίο εργάστηκαν οι σπουδαστές ανέλυσε ο υπεύθυνος του project, Κωνσταντίνος Αρώνης (αρχιτέκτονας & Ακαδημαϊκός Διευθυντής του ΑΚΤΟ Θεσσαλονίκης), στη συνέντευξη τύπου που δόθηκε στο βιβλιοπωλείο ΙΑΝΟΣ, από τους διοργανωτές του Design Lab, Δημήτρη Αντωνάκο και Κυριάκο Μακρυαλέα.

ANIMFEST 2011 - MASTERCLASS στον ΑΚΤΟ

masterclass samΤο Ευρωπαϊκό Κέντρο Κινούμενων Σχεδίων και ο ΑΚΤΟ, στο πλαίσιο των εκδηλώσεων του 6ου ANIMFEST 2011 και των εκπαιδευτικών δραστηριοτήτων τους, συνδιοργάνωσαν Masterclass με τον διεθνώς βραβευμένο Ισπανό σκηνοθέτη και animator, Sam (Samuel Orti Marti). Το Masterclass πραγματοποιήθηκε στις νέες, σύγχρονες εγκαταστάσεις του ΑΚΤΟ (Ευελπίδων 11Α, Πεδίο του Άρεως) την Πέμπτη 17 Μαρτίου 2011. Το αφιέρωμα στον Ισπανό Sam, πραγματοποιήθηκε με την ευγενική χορηγία της Ισπανικής Πρεσβείας στην Αθήνα. Ο Sam επανέλαβε το Masterclass και στον ΑΚΤΟ Θεσσαλονίκης, τη Δευτέρα 21 Μαρτίου 2011.

ECOWEEK 2011 + ΑΚΤΟ

ECOWEEKΗ φετινή ECOWEEK φιλοξενείται στη Θεσσαλονίκη και πραγματοποιείται υπό την αιγίδα του "Ευρωπαϊκού Ινστιτούτου Δικαίου, Επιστήμης και Τεχνολογίας", την υποστήριξη του "Goethe Institut" και τη συνεργασία του Αριστοτέλειου Πανεπιστήμιου Θεσσαλονίκης και του ΑΚΤΟ. Η ECOWEEK 2011 θα φέρει κοντά για άλλη μια χρονιά, αρχιτέκτονες, μηχανικούς, αρχιτέκτονες τοπίου, σχεδιαστές και πάνω από 200 φοιτητές από 12 χώρες, μεταξύ των οποίων σπουδαστές του ΑΚΤΟ (πρόγραμμα Interior Architecture). Στα αμφιθέατρα του ΑΚΤΟ (Αθήνας & Θεσσαλονίκης) πραγματοποιήθηκαν ήδη διαλέξεις από τον ιδρυτή και πρόεδρο της ECOWEEK, Ηλία Μεσσίνα (αρχιτέκτονας Δρ. Χωροταξίας και Σύμβουλος περιβάλλοντος), ο οποίος συντονίζει τη δράση της εταιρείας στην Ελλάδα και το εξωτερικό. Παράλληλα, οι εγκαταστάσεις του ΑΚΤΟ Θεσσαλονίκης θα φιλοξενήσουν τα εργαστήρια της διοργάνωσης, τα οποία θα πραγματοποιηθούν με τη συμμετοχή 25 και άνω αρχιτεκτονικών γραφείων, ενώ σπουδαστές από τα προγράμματα Graphic Design και 3D Animation & Multimedia Productions του ΑΚΤΟ θα σχεδιάσουν το επικοινωνιακό υλικό και το spot της διοργάνωσης. Η ελληνική περιβαλλοντική μη κερδοσκοπική εταιρεία ECOWEEK ιδρύθηκε στην Αίγινα το 2005 και έχει αναπτύξει τα τελευταία χρόνια διεθνή δραστηριότητα. Σκοπός της, η ενημέρωση και ευαισθητοποίηση σε θέματα περιβάλλοντος (οικολογική δόμηση, βιοκλιματική αρχιτεκτονική, αειφόρος σχεδιασμός, εξοικονόμηση ενέργειας). Μάθετε περισσότερα στο www.ecoweek.gr

Φωτογραφική κάλυψη του Κλασσικού Μαραθώνιου Αθηνών

  • marathonios2500 χρόνια συμπληρώθηκαν το 2010 από την πρώτη Κλασσική Διαδρομή του Μαραθώνιου Αθηνών. Την επετειακή αυτή διοργάνωση ανέλαβε να φωτογραφήσει ο Στέφανος Σάμιος, αναπληρωτής διευθυντής του προγράμματος Φωτογραφίας και καθηγητής στον ΑΚΤΟ, με το studio του PHOBIA (www.studiophobia.com). Για την κάλυψη αυτού του μοναδικού ιστορικού γεγονότος ο Σ.Σ. επέλεξε μία ομάδα 35 φωτογράφων, οι περισσότεροι των οποίων είναι σπουδαστές και απόφοιτοι του ΑΚΤΟ, που επιχείρησαν ν' αποτυπώσουν τον παλμό του πολύχρωμου πλήθους, την προσπάθεια, την υπέρβαση, την εξάντληση και τον ατομικό θρίαμβο του δρομέα. Το σύνολο αυτής της δουλειάς πρόκειται να παρουσιαστεί σ' ένα επετειακό λεύκωμα, που θα κυκλοφορήσει υπό την αιγίδα του ΣΕΓΑΣ.

Περισσότερες πληροφορίες για την εξέλιξη και διάθεση του βιβλίου, θα βρείτε σύντομα στο www.themarathonbook.com

Οι γραφίστες του ΑΚΤΟ σχεδιάζουν για τα 50 χρόνια της Ελληνογερμανικής Αγωγής

  • ellinogermanikiΜε αφορμή των 50 χρόνων λειτουργίας του, το πρότυπο σχολείο "Ελληνογερμανική Αγωγή" (www.ellinogermaniki.gr) ανέθεσε στους σπουδαστές του προγράμματος Γραφιστικής του ΑΚΤΟ το σχεδιασμό σήματος-λογοτύπου για να χρησιμοποιηθεί στον εορτασμό της συγκεκριμένης επετείου. Οι νέοι δημιουργοί ανταποκρίθηκαν με ενθουσιασμό και απέδωσαν με έμπνευση το σφυγμό του πολυδιάστατου και ξεχωριστού αυτού σχολείου. Στις 10/11/2010 εγκαινιάστηκε η έκθεση με τις 50 επικρατέστερες προτάσεις του διαγωνισμού, η οποία παρουσιάστηκε στις εγκαταστάσεις του εκπαιδευτηρίου, σε επιμέλεια της κριτικού τέχνης Αθηνάς Σχινά.
Ο πρόεδρος της Ελληνογερμανικής Αγωγής κ.Σταύρος Σάββας απένειμε τα βραβεία στους νικητές (Δήμητρα Μπέλμπα | 1o Βραβείο, Φαίδωνας Αρβανιτάκης | 2o Βραβείο, Τόνια Τσακμακλή & Τζένη Χαϊδά | 3o Βραβείο). Το σήμα που επιλέχθηκε κοσμεί τα σχολικά λεωφορεία, τις αθλητικές φόρμες και τα Τ-shirts των μαθητών, καθώς και μια σειρά από εφαρμογές σε επιστολόχαρτα, φακέλους, έντυπα και banners της Ελληνογερμανικής Αγωγής.

Συνεργασία με κινηματογράφο ΔΑΝΑΟ

  • danaos1Σειρά εκδηλώσεων έχει προγραμματίσει ο ΑΚΤΟ σε συνεργασία με τον ΔΑΝΑΟ, για την κινηματογραφική περίοδο 2010-2011. Οι χώροι του ιστορικού κινηματογράφου των βραβευμένων ταινιών και των μεγάλων επιτυχιών, πρόκειται να φιλοξενήσουν έργα νέων καλλιτεχνών - σπουδαστών και αποφοίτων του κολλεγίου - με στόχο την επικοινωνία με ένα εξ' ορισμού φιλότεχνο κοινό αυτό των σινεφίλ.

Την έναρξη της συνεργασίας σηματοδότησε η φωτογραφική έκθεση με τίτλο "Φωτο-πρεμιέρες", που εγκαινιάστηκε στις 18/11/11, σε επιμέλεια Μαρίας Πασχαλίδου (εικαστικού - καθηγήτριας στον ΑΚΤΟ). Στην έκθεση παρουσιάστηκαν φωτογραφικές αφηγήσεις, επινοημένες πραγματικότητες και καταγραφές που βασίζονται στις διπλωματικές εργασίες αποφοίτων του προγράμματος BA(Hons)Degree in Photography AKTO - Middlesex University.

OZON: 4FASHIONSHAKEII

  • ozon1Ένα ιδιαίτερα εντυπωσιακό event ήταν το 4FASHIONSHAKEII, που συνδύασε δημιουργικά τη μόδα και την τέχνη και διοργανώθηκε στις 9/11/10, στο ίδρυμα Μιχάλης Κακογιάννης από το περιοδικό ΟΖΟΝ. Ο ΑΚΤΟ έδωσε δυναμικά το παρόν στο φιλόδοξο αυτό project, όπου το στυλ και η νεανική κουλτούρα συναντήθηκαν με επιτυχία. Σπουδαστές του προγράμματος Fashion Design υποστήριξαν το backstage στα fashions shows, ενώ τη φωτογραφική κάλυψη της βραδιάς ανέλαβε ομάδα σπουδαστών του προγράμματος Φωτογραφίας. Στο 4FASHIONSHAKEII συμμετείχαν σημαντικές προσωπικότητες από την Ελλάδα και το εξωτερικό. Ξεχωριστή στιγμή της βραδιάς αποτέλεσε η διάλεξη του διεθνούς φήμης κοινωνιολόγου - ανθρωπολόγου και συγγραφέα Ted Polhemus.

O AKTO στην Art Athina

art_athens_10Στην διεθνή συνάντηση σύγχρονης Τέχνης "Art Athina 2010" συμμετείχε και ο ΑΚΤΟ παρουσιάζοντας ενδεικτικά έργα σπουδαστών και αποφοίτων του, από τα προγράμματα σπουδών Fine Arts & Technology και Φωτογραφία. Η έκθεση πραγματοποιήθηκε από 13 έως 16 Μαΐου, στο κλειστό γήπεδο TaeKwonDo (Δέλτα Φαλήρου) και ήταν ένα φιλόδοξο πανόραμα σύγχρονης τέχνης στο οποίο συμμετείχαν 300 καλλιτέχνες σε 58 γκαλερί από 11 χώρες. Στο πλαίσιο της φετινής διοργάνωσης πραγματοποιήθηκαν ενδιαφέρουσες παράλληλες εκδηλώσεις, ομιλίες και περφόρμανς, ενώ φιλοξενήθηκε και η παράλληλη έκθεση «Βιβλία Ελλήνων καλλιτεχνών: Σύγχρονες εικαστικές δημιουργίες».

Pecha Kucha Night Athens με την υποστήριξη του ΑΚΤΟ

Οι βραδιές "Pecha Kucha" ξεκίνησαν στο Τόκιο και έχουν γίνει πλέον θεσμός, αφού πραγματοποιούνται σε 155 πόλεις παγκοσμίως. Απευθύνονται κυρίως στο νεανικό κοινό από τον ευρύτερο χώρο της τέχνης και του design. Σε κάθε εκδήλωση συμμετέχουν 10 δημιουργοί οι οποίοι καλούνται να παρουσιάσουν τη δουλειά τους σε περιορισμένο χρόνο. Το "pecha kucha nignt Athens #3" πραγματοποιήθηκε την Παρασκευή 5/03, στον χώρο Interni (Γκάζι) με χορηγό τον ΑΚΤΟ που υποστήριξε και ενθάρρυνε την προσπάθεια των νέων δημιουργών. Την οργανωτική ομάδα του "pecha kucha" στην Ελλάδα αποτελούν οι αρχιτέκτονες Γιάννης & Μάρκος Δουρίδας και Μάρθα Γιαννακοπούλου (στη φωτό με τον Γιώργο Μπότσο από τον ΑΚΤΟ).

Στο Συνέδριο Creativity 360 ο ΑΚΤΟ με το "Portrait Machine"

Ορισμένα από τα σπουδαιότερα ονόματα της διαφήμισης παγκοσμίως βρέθηκαν για μία μέρα στην Αθήνα, στο πλαίσιο του συνεδρίου για την δημιουργικότητα, Creativity 360, που οργάνωσε το περιοδικό Μarketing Week στο συνεδριακό χώρο ΔΑΙΣ.

360Δυναμική ήταν η συμμετοχή του ΑΚΤΟ στο συνέδριο αυτό, με την παρουσίαση και λειτουργία της πρωτότυπης "μηχανής" του "Portrait Machine", το οποίο επινόησε ο καθηγητής του ΑΚΤΟ Ευάγγελος Καιμάκης (B.Eng. MA (RCA). Με τη συμβολή τελειοφοίτων σπουδαστών του Product Design, δημιουργήθηκαν πρωτότυπα μέσα χρωματισμού και σκιαγράφησης, ειδικά για τη συγκεκριμένη δράση, κατά τη διάρκεια της οποίας σπουδαστές και παρευρισκόμενοι φιλοτέχνησαν τα πορτραίτα τους και αυτά των συμμετεχόντων.

Open Doors: Έκθεση αποφοίτων Εικαστικών Τεχνών & Φωτογραφίας

1

Στο Thission Lofts (Πειραιώς 123, Γκάζι) πραγματοποιήθηκε η έκθεση αποφοίτων σπουδαστών από τους τομείς Εικαστικών Τεχνών και Φωτογραφίας με τίτλο "Οpen Doors". Η έκθεση λειτούργησε σαν ένας χώρος "εργαστηρίου" με ανοιχτές πόρτες και δημιούργησε μια αμφίδρομη επικοινωνία ανάμεσα τους νέους καλλιτέχνες και το κοινό. Υπεύθυνοι για την επιμέλεια ήταν η Κατερίνα Αποστολίδου (Εικαστικός, Διευθύντρια κλάδου Εικαστικών Τεχνών ΑΚΤΟ) και η Μαρία Πασχαλίδου (Εικαστικός - Φωτογράφος, Καθηγήτρια κλάδου Φωτογραφίας ΑΚΤΟ).


Χορηγοί: Carteco (Architectural Material & Design) και Diathlasis (Architectural Lighting). Υποστηρικτής η Amstel.

Design Lab: Συμμετοχή του ΑΚΤΟ

Στο Design Lab - το σύγχρονο show του αρχιτεκτονικού, interior και industrial design - συμμετείχε ο AKTO, παρουσιάζοντας ιδέες και προτάσεις σπουδαστών και αποφοίτων του, από τα προγράμματα Product Design & Interior - Architecture | BA(Hons) Degree - Middlesex University. Η φετινή έκθεση φιλοξενήθηκε στο κέντρο Ξιφασκίας (Ολυμπιακά Ακίνητα, Ελληνικό) από 7 έως 10 Μαΐου. Σε ειδικά διαμορφωμένο χώρο, οι νέοι designers παρουσίασαν τη δική τους οπτική για το σύγχρονο design.

1smallΧρηστικά και διακοσμητικά αντικείμενα, έπιπλα και προτάσεις - μελέτες αρχιτεκτονικής εσωτερικών χώρων ήταν μερικά από τα εκθέματα. Ξεχώρισαν, κατά γενική ομολογία, τα δύο μοντέλα canoe-kayak θαλάσσης που μελέτησε και κατασκεύασε ομάδα δευτεροετών σπουδαστών του κλάδου Product Design, με την καθοδήγηση των καθηγητών Σωτήρη Λάζου και Στάθη Τριανταφυλλίδη. Σημαντική ήταν η βοήθεια και η υποστήριξη της Sunseeker Hellas, της κορυφαίας εταιρείας σκαφών αναψυχής, η οποία παρείχε υλικά και τεχνική υποστήριξη σε όλη την διαδικασία κατασκευής των canoe-kayak.

Ο εξοπλισμός του περιπτέρου του ΑΚΤΟ ήταν ευγενική προσφορά της CARTECO, μίας από τις σημαντικότερες εταιρείες της Νοτιανατολικής Ευρώπης στην αντιπροσώπευση καινοτόμων υλικών αρχιτεκτονικών εφαρμογών & διακόσμησης και στον εξοπλισμό έργων ειδικών απαιτήσεων.

(www.design-lab.gr)

Επίσημα εγκαίνια νέου campus ΑΚΤΟ & εκδηλώσεις με θέμα «Αρχιτεκτονική | Το παλιό & το καινούριο»

Σε μια ιδιαίτερα επιτυχημένη εκδήλωση, ο ΑΚΤΟ γιόρτασε -την Τετάρτη 18 Μαΐου- τα επίσημα εγκαίνια του νέου του υπερσύγχρονου campus, στο Πεδίον του Άρεως. Τον ΑΚΤΟ τίμησαν με την παρουσία τους ο Πρύτανης του Middlesex University Professor Michael Driscoll, ο Βρετανός Πρέσβης Dr David Landsman αλλά και εξέχουσες προσωπικότητες από το χώρο της εκπαίδευσης, των τεχνών και των ΜΜΕ, καθώς και εκπρόσωποι του πολιτικού &επιχειρηματικού χώρου. Τα εγκαίνια πλαισιώθηκαν από παράλληλες εκδηλώσεις με θέμα "Αρχιτεκτονική | Το παλιό και το καινούριο".

Δείτε περισσότερα…


ΕΒΓΕ 2010: Ο ΑΚΤΟ χορηγός

EBGE_logoΟ ΑΚΤΟ -ως υποστηρικτής θεσμών που έχουν στόχο την προβολή και την ανάδειξη της ελληνικής δημιουργικότητας - ήταν χορηγός στα φετινά Ελληνικά Βραβεία Γραφιστικής & Εικονογράφησης (ΕΒΓΕ), που οργανώνουν το περιοδικό +design και η graphopress, υπό την αιγίδα της ΕΓΕ (Ένωσης Γραφιστών Ελλάδος) και της Διεθνούς Συνομοσπονδίας Σωματείων Γραφιστικής Icograda (International Council of Graphic Design Associations).

Ζωντάνια, νιάτα, ενθουσιασμός, χειροκρότημα και πολύ design χαρακτήριζαν την 9η τελετή απονομής των ΕΒΓΕ 2010, την οποία παρουσίασε η Λυδία Παπαϊωάννου (MAD TV), το Σάββατο 17 Απριλίου, στο Κέντρο Τεχνών του ACS (Χαλάνδρι). Η πόλη της Θεσσαλονίκης έδειξε την υπεροχή της γραφιστικής της σκηνής, αφού το ΜΕΓΑ ΕΒΓΕ για τρίτη συνεχή χρονιά απονεμήθηκε στο δημιουργικό γραφείο Beetroot Design group, το δεύτερο γραφείο σε συλλογή διακρίσεων ήταν οι Designers United, ενώ το Χρυσό Βραβείο της Γραφιστικής απονεμήθηκε στην Red Creative.

Μέλος της φετινής κριτικής επιτροπής Εικονογράφησης, ο Γιώργος Δημητρίου (καθηγητής του ΑΚΤΟ), ενώ ο Κώστας Γιώτας (Διευθυντής του προγράμματος Graphic Design) απένειμε το ΕΒΓΕ Νέων Δημιουργών. Ιδιαίτερα συγκινητική στιγμή της βραδιάς, η απονομή του ΕΒΓΕ Συνολικής Προσφοράς στον ζωγράφο-χαράκτη Τάκη Κατσουλίδη, από το Δ.Σ. της Ένωσης Γραφιστών Ελλάδος.

(www.ebge.gr)

Fashion Show 2010

  • 1f 2f 3f 4f 6f

    Σε ένα εντυπωσιακό fashion show, οι νέοι δημιουργοί του ΑΚΤΟ -από τα τμήματα Fashion Design Αθήνας & Θεσσαλονίκης- παρουσίασαν τις δημιουργίες τους, την Τρίτη 29 Ιουνίου 2010, στο Club W στην Γλυφάδα.
    Πρωτότυπο design, άψογη τεχνική, μοναδικούς συνδυασμούς υφασμάτων & υλικών, και δυναμικές στυλιστικές παρεμβάσεις είχαν την ευκαιρία να απολαύσουν, όσοι παρακολούθησαν το show, που πραγματοποιήθηκε σε δύο ενότητες.
    Η πρώτη -με θέμα "Liquid Dreams"- περιελάμβανε σύνολα των δευτεροετών σπουδαστών, εμπνευσμένα από το νερό και τις μεταμορφώσεις του.
    Στη δεύτερη ενότητα, οι τελειόφοιτοι του προγράμματος BA(Hons)Degree in Fashion Design AKTO - Middlesex University παρουσίασαν ο καθένας την προσωπική του συλλογή, δίνοντας στο κοινό μια γεύση από την έρευνα και τη μελέτη, που εκπόνησαν στο πλαίσιο της διπλωματικής τους εργασίας (Final Project).
    Στο show συμμετείχαν μοντέλα του πρακτορείου ALICE MODELS. Το μακιγιάζ επιμελήθηκε ο Φρέντυ Καλομπράτσος (FREDDY MAKE UP STAGE) και το hair styling τα ΚΟΜΜΩΤΗΡΙΑ ΔΟΥΚΑΣ.
Δείτε το video της επίδειξης

AKTO Art & Design Show 2010

Στις 25 Σεπτεμβρίου ολοκληρώθηκε η Ετήσια Έκθεση Έργων Σπουδαστών, όλων των ετών και των ειδικοτήτων σπουδών του ΑΚΤΟ, η οποία πραγματοποιήθηκε με ιδιαίτερη επιτυχία, στις κτηριακές εγκαταστάσεις του ομίλου σε Αθήνα & Θεσσαλονίκη. Η έκθεση εγκαινιάστηκε τον Ιούλιο, διήρκησε έως τέλος Σεπτεμβρίου και την επισκέφθηκαν όπως κάθε χρόνο, επαγγελματίες του χώρου των Εφαρμοσμένων Τεχνών, αρχιτέκτονες, designers, γραφίστες, φωτογράφοι, εικαστικοί καλλιτέχνες, πανεπιστημιακοί, στελέχη διαφημιστικών εταιρειών, καθώς και εκπρόσωποι των γραμμάτων και των τεχνών, του Τύπου και των ΜΜΕ.