Τα νέα μας

SHARE THIS

Ο Viktor Koen στον ΑΚΤΟ Θεσσαλονίκης

Τετραήμερο Masterclass σε Illustrator Specialists και διάλεξη του Viktor Koen, πραγματοποιήθηκε στον ΑΚΤΟ Θεσσαλονίκης, με αφορμή την ατομική έκθεση του διάσημου εικονογράφου, με τίτλο "Μαύρα Παράξενα Παιγνίδια" .

Δείτε περισσότερα

Easter Egg Parade στη Θεσσαλονίκη!

Σπουδαστές του ΑΚΤΟ Θεσσαλονίκης επιμελούνται την πασχαλινή διακόσμηση των notosgalleries.

Δείτε περισσότερα

Masterclass από τον δημιουργό του animation της ταινίας "Yogi Bear", Alex Orrelle

Ο ΑΚΤΟ, στο πλαίσιο των πολιτιστικών δραστηριοτήτων του, οργάνωσε -σε συνεργασία με την πρεσβεία του Ισραήλ- Masterclass με τον διεθνώς βραβευμένο σκηνοθέτη και animator Alex Orrelle (28/03, Αμφιθέατρο ΑΚΤΟ).

Δείτε περισσότερα

Comics Stars | Όταν η 9η τέχνη συναντά την 7η

Ο ΑΚΤΟ παρουσιάζει έξι ταλαντούχους δημιουργούς comics - αποφοίτους του προγράμματος Sketch-Comics-Cartoon, που διαμορφώνουν τη σύγχρονη σκηνή των comics στην Ελλάδα.

Μία έκθεση με έξι διαφορετικές "γραφές" καλλιτεχνών που χρησιμοποιούν ευρηματικά το λόγο και την εικόνα για να εκφραστούν. Έξι σύγχρονοι Δον Κιχώτες που απαντούν με ρομαντισμό, δημιουργία και ζωντάνια στα σημεία των καιρών…

Δείτε την αγαπημένη σας ταινία και ταυτόχρονα "ταξιδέψτε" σε καρέ comics που διηγούνται ιστορίες με μελάνια, χρώματα και πολλή φαντασία!

Συμμετέχουν αλφαβητικά

Μιχάλης Διαλυνάς, Αιμιλία Κονταίου, Μαριάννα Κουτσιπετσίδη, Θανάσης Πέτρου, Δημήτρης Σαμαράς και Άννα Τριμίντζιου.

Curate

Γιώργος Μπότσος (Εικαστικός, Διευθυντής προγράμματος Sketch-Comics-Cartoon AKTO | Middlesex University)

Διάρκεια έκθεσης: 01/03 - 30/04 | Ώρες λειτουργίας: 17:00 - 23:00

Κινηματογράφος ΔΑΝΑΟΣ (Κηφισίας 109, Αμπελόκηποι) | T: 210 69 22 655 | www.danaoscinema.gr

O AKTO στο "Made in Thesaloniki"

O ΑΚΤΟ συμμετείχε με δύο εκθέσεις στις εκδηλώσεις "Made in Thessaloniki", που οργανώνονται με αφορμή τα 100 χρόνια από την απελευθέρωση της πόλης:

"100 χρόνια Θεσσαλονίκη" Διαφημιστική καμπάνια για τον εορτασμό της μεγάλης επετείου από το Γ' έτος Γραφιστικής.

"T for Thessaloniki" T-shirts με έξυπνα slogans σχεδιασμένα από τελειόφοιτους Γραφίστες.

Δείτε το αναλυτικό πρόγραμμα

Aniμasyroς Οpen House σε Αθήνα & Θεσσαλονίκη

Μετά τον καθιερωμένο Σεπτέμβρη στην Ερμούπολη, το διεθνές φεστιβάλ κινουμένων σχεδίων aniμasyroς αποφάσισε να ταξιδέψει σε Αθήνα και Θεσσαλονίκη.

Με συντροφιά την COSMOTE (μέγας χορηγός aniμasyroς 4.0) πήρε μαζί τις ταινίες του, τους βραβευμένους σκηνοθέτες, τους συνεργάτες και τους καλεσμένους του και οργάνωσε δύο μεγάλα events με πρωταγωνιστή τι άλλο… το animation!

O ΑΚΤΟ, χορηγός της διοργάνωσης, φιλοξένησε στις εγκαταστάσεις του τα δύο "Aniμasyroς Οpen Ηouse" στις 17/12/11 (Αθήνα) και στις 28/01/12 (Θεσσαλονίκη). Με non-stop προβολές, πολλές ταινίες, διαλέξεις, παρουσιάσεις και mini σεμινάρια animation από τους ίδιους τους δημιουργούς, οι δύο μαραθώνιοι-tribute στην τέχνη του animation κέρδισαν τις εντυπώσεις του κοινού.

Μοναδική εμπειρία για τους παρευρισκόμενους ήταν επίσης, η live σύνδεση για συζήτηση -μέσω Skype- με το Hollywood και τον μάγο της Pixar, Jim Capobianco (Lion King, UP, Wall-E, Ρατατούης) αλλά και με την Γερμανία και τον πολυβραβευμένο δημιουργό David Buob (Das Haus).Η διασκέδαση δεν θα μπορούσε να λείπει, οπότε και τα δύο "Aniμasyroς Οpen Ηouse" έκλεισαν με party!

Δείτε περισσότερα στο www.animasyros.gr

Ομιλίες με θέμα τον Δημόσιο Χώρο οργάνωσε το ΖΕΟΝ στον ΑΚΤΟ

Στα πλαίσια της δράσης ΔΗΜΟΣΙΟΣ ΧΩΡΟΣ, που οργάνωσε το ΖΕΟΝ, ο ΑΚΤΟ φιλοξένησε στο αμφιθέατρο της σχολής (18/01/2012) συζήτηση για τη χρήση του δημόσιου χώρου, με έμφαση στην κατάσταση που επικρατεί στο κέντρο της Αθήνας.

Συμμετείχαν ως ομιλητές οι: Μαριλένα Κοσκινά (αρχιτέκτων ΖΕΟΝ), Εύη Σύρου (ψυχολόγος), Δημήτρης Παπαλεξόπουλος (καθηγητής ΕΜΠ), Κατερίνα Κοσκινά (πρόεδρος Μουσείου Σύγχρονης Τέχνης Θεσσαλονίκης), Θωμάς Γραβάνης (αρχιτέκτων, σχεδιαστής φωτισμού), Άννα Ζαρίφη (δημοσιογράφος), Ανδρέας Βαρελάς (αντιδήμαρχος Αθηνών, υπεύθυνος σε θέματα καθαριότητας), Αγγελική Αντωνοπούλου (αντιδήμαρχος Αθηνών, υπεύθυνη αναπλάσεων πόλης).

Ακολούθησε διάλογος με το κοινό στον οποίο συμμετείχαν αρκετοί σπουδαστές και καθηγητές του ΑΚΤΟ.

Οι ομιλίες πραγματοποιήθηκαν στα πλαίσια της δράσης και της έκθεσης φωτογραφίας που οργάνωσε το ZEON (www.zeon.gr) με στόχο να καταγραφούν και ν' αναλυθούν μερικά από τα καθημερινά ζητήματα χρήσης του δημόσιου χώρου στις πόλεις και στις σύγχρονες συνθήκες ζωής. Ζητήματα τα οποία αναφέρονται επίσης σε σύγχρονα πολιτικά, οικονομικά, πολιτισμικά και κοινωνικά θέματα.

Χριστουγεννιάτικη εικαστική εγκατάσταση

Κατόπιν πρότασης του Δήμου Αθηναίων, οι σπουδαστές του ΑΚΤΟ κλήθηκαν να προτείνουν σχεδιαστικές λύσεις για το "χριστουγεννιάτικο δέντρο" της πλατείας Συντάγματος. Μεταξύ των ξεχωριστών προτάσεων που κατατέθηκαν, οι οποίες χαρακτηρίζονταν από έμπνευση & πρωτοτυπία, η επιτροπή επέλεξε την εγκατάσταση που σχεδίασε ο Μανόλης Φιοράκης, τριτοετής στο πρόγραμμα Αρχιτεκτονικής Εσωτερικών Χώρων & Διακόσμησης.

Δείτε περισσότερα

ΘΕΡΜΟΚΗΠΙΟ

Το ΘΕΡΜΟΚΗΠΙΟ είναι η νέα πλατφόρμα της ECOWEEK, για την οικολογία, την καινοτομία και την επιχειρηματικότητα, για την κοινωνία και το περιβάλλον. Σε συνεργασία με άλλους φορείς, δημιουργεί και λειτουργεί χώρους, που έχουν αντικείμενο την προώθηση της παιδείας & της καινοτομίας, της επιχειρηματικότητας για την κοινωνία και το περιβάλλον. Επίσης, δημιουργεί και λειτουργεί θερμοκοιτίδες (incubators) για νέους επιχειρηματίες, αλλά και δεξαμενές σκέψης (think-tanks) για περιβαλλοντική & κοινωνική σκέψη και επιχειρηματικότητα.

Μέσα από εκθέσεις και εργαστήρια ανοιχτής συζήτησης για τη διερεύνηση λύσεων, προωθεί την οικολογική σκέψη και αντίληψη, την προστασία του περιβάλλοντος, την οικολογική δόμηση, την καθαρή ενέργεια και την εναλλακτική διαχείριση των απορριμμάτων. Τέλος, αποτελεί βάση δημιουργίας και νέας οικολογικής αντίληψης.

Ο ΑΚΤΟ φιλοξενεί στις εγκαταστάσεις του (campus οδού Κραναού) τη νέα αυτή πρωτοβουλία της ECOWEEK, προσφέροντας χώρο λειτουργίας και υλικοτεχνική υποδομή. Επίσης, το νέο λογότυπο της πλατφόρμας του "Θερμοκηπίου", σχεδιάστηκε από το δημιουργικό τμήμα του ΑΚΤΟ, με την επικεφαλής Μαρία Καλούδη.

ECOWEEK / Ο ΑΚΤΟ υποστηρίζει & φιλοξενεί την ECOWEEK 2011

Φέτος, για μια ακόμα χρονιά η ECOWEEK από 12 έως 18 Δεκεμβρίου συγκέντρωσε τους καλύτερους σε οικολογική σκέψη αρχιτέκτονες, σχεδιαστές, αρχιτέκτονες τοπίου, νέους επαγγελματίες και μεταπτυχιακούς φοιτητές, σε μια εβδομάδα δημιουργικής σκέψης, συνεργασίας, διαλόγου, διαπολιτισμικών ανταλλαγών και δικτύωσης.

Η ECOWEEK είναι μια μεγάλη ευκαιρία για τους νέους επαγγελματίες να μάθουν για «πράσινα» κτίρια, να ακούσουν και να συναντήσουν τους καλύτερους αρχιτέκτονες στον τομέα, να μάθουν από τους καλύτερους μηχανικούς και ειδικούς του τομέα, να εκπαιδευτούν και να αποκτήσουν εμπειρία στο πώς να σκέφτονται και να σχεδιάζουν «πράσινα».

Ο ΑΚΤΟ, στα πλαίσια ευρύτερης συνεργασίας με την ΕCOWEEK, φιλοξένησε τα εργαστήρια "πράσινου" σχεδιασμού με αρχιτέκτονες, σχεδιαστές, αρχιτέκτονες τοπίου και μηχανικούς.

Τα εργαστήρια της ECOWEEK 2011, πραγματοποιήθηκαν στo κτίριο του ΑΚΤΟ επί της οδού Κραναού 3, και περιλάμβαναν οικολογικές παρεμβάσεις και προτάσεις αρχιτεκτονικής τοπίου μέσα στην Αθήνα, σε συνεργασία με τον Δήμο Αθηναίων.

Νέο campus του ΑΚΤΟ στη Θεσσαλονίκη

Campus ΘεσσαλονίκηςΜε τη νέα ακαδημαική χρονιά, ο ΑΚΤΟ υποδέχεται τους σπουδαστές του στη Θεσσαλονίκη στις καινούργιες, υπερσύγχρονες εγκαταστάσεις του, 3000 τ.μ, μετατρέποντας τις σπουδές σε μία σημαντική διδακτική εμπειρία.

Νέο Campus 26ης Οκτωβρίου 38-40 και Α. Γεωργίου, Θεσ/νίκη

Δείτε περισσότερα…